Manufacturer of Cooling Tower& Air Washer Equipment according to International Technical Standards.
ایر واشر چیست ؟
ایرواشر
Air Washer دستگاهی است که با پودر کردن آب و پاشیدن آن به جریان هوا، هوا را خنک می کند. ایرواشرها می توانند به صورت یک دستگاه کوچک تهویه هوا و یا به عنوان جزئی از
سیستم تهویه مطبوع استفاده شود.
ایرواشرها دارای دو مدل آپارتمانی و صنعتی می باشد که در جهت های افقی یا عمودی، یا اینکه می تواند مجهز به کویل گرمایشی یا بدون کویل گرمایشی ساخته می شود.
ایرواشرها را می توان در کشورهای خاورمیانه که در تابستان، دارای آب و هوای خشک و رطوبت کمتر از 40 تا 45 درصد هستند، مورد استفاده قرار داد.
از آنجا که عملکرد سرمایشی ایرواشرها مبتنی بر روش سرمایش تبخیری ( مشابه کولرهای آبی ) می باشد، نباید از آنها انتظار ایجاد سرمایش قوی مثل سیستم های سرمایش تراکمی یا جذبی یا اسپلیت ها و مینی اسپلیت ها را داشته باشیم.
بعضی از تولید کنندگان ایرواشر، بر اساس سفارش مشتری، انجام عملیات محاسبه و نصب سیستم های تراکمی تکمیلی، برای کاهش دمای آب و کاهش دمای هوای سرد خروجی ایرواشر، را آغاز می کنند که با این روش در واقع ترکیبی از سیستم ترکیبی تراکمی و تبخیری ایجاد می کنند.
نحوه عملکرد ایرواشر :
هوای گرم تابستان، وارد دستگاه ایرواشر می شود. ایرواشرها با کمک پمپ آب قوی و نازل های قردرتمند خود، ذرات گرد و غبار و آلودگی های موجود در هوا را پس از برخورد با ذرات پودری آب که از نازل ها پاشیده شده اند، از هوا می زداید و هوای خنک و تمیز از ایرواشر خارج می شود.
تبادل حرارتی هوا با ذرات آب و غبارگیری آن باعث خنک شدن هوای خروجی از ایرواشر در تابستان می گردد.
اجزای مهم ایرواشر :
ایرواشرها به صورت تنها و یا در تعامل با بقیه اجزای سیستم تهویه مطبوع، قرار می گیرند و شامل بدنه، الکتروموتور، فن، فیلتر تصفیه هوا، نازل ها، پمپ آب، تشتک، دیفیوز (یا پخش کننده هوا)، کویل آب گرم و تیغه های قطره گیر می باشند.
plastic supper Saddle Tower
پکینگ اسکرابر برج خنک کننده
پکینگ اسکرابر برج خنک کننده یکی دیگر از پکینگ هایی هست که در کولینگ تاور استفاده می گردد و وظیفه خنک کردن آب را دارد.
این پکینگ به علت داشتن لبه های دنداره دار و شکل نیم دایره ای که دارد باعث می شود که آب دیرتر ته نشین گردد و سطح تماس بیشتر شود و زمانی بیشتری برای عبور آب ایجاد کند. در نتیجه افزایش سطح و زمان عبور باعث خنک شدن آب می گردد.
به علت شکل خاصی که دارد به این پکینگ، پکینگ زین اسبی یا دایناسوری نیز گفته می شود.
جنس این نوع پکینگ از pp میباشد و تحمل دمای تا 80 درجه سانتی گراد را دارد.
انواع پکینگ زین اسبی (سوپر اینتالوکس سدل رینگ )
انواع پکینگ های زین اسبی ( سوپر اینتالوکس سدل رینگ ) از جنس پلاستیکی ، استیل و سرامیکی تولید می گردد.
با توجه به دما و فشار عملیاتی مورد نظر و بر اساس نوع فرآیند مربوطه از پکینگ های سدل رینگ در سایز های مختلف و نوع ها و جنس های مختلف در صنایع استفاده می شود .
پکینگ سدل رینگ پلاستیکی از جنس پلی پروپیلن در دو نوع مختلف ساده و شیار دار و هر کدام در دو سایز بزرگ و کوچک تولید می گردد .
نقشه پکینگ زین اسبی
طرح سه بعدی پکینگ زین اسبی
پکینگ های سرامیکی از نوع برل سدل و اینتالوکس سدل در سایز های مختلف تولید می شود
از مهمترین دغدغه خریداران انواع تجهیزات برج خنک کننده و برج های تقطیر، خرید قطعات با کیفیت است. برای خرید پکینگ های زین اسبی می توان به روش های مختلفی اقدام کرد.
مرکز تولید کننده انواع گوناگون پکینگ زین اسبی این قطعه را با استفاده از متریال پلاستیک تولید میکند.
واحدهای معتبر تولید پکینگ در کشور، به منظور تامین نیاز داخل و کاهش واردات این قطعات، در تلاش هستند این محصول را با کیفیتی بسیار بالا تولید نمایند تا علاوه بر تسریع در روند توزیع و تهیه قطعات برج، موجب کاهش هزینهها شوند.
تولیدات داخلی قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی هستند و قیمت تمام شده بسیار پایین تری دارند. در سال های اخیر صادرات پکینگ های سرامیکی و فلزی ایران به کشورهای همسایه رونق گرفته است.
مزایای دستگاه ایرواشر
- مصرف بهینه برق و هزینه های کمتر (برق در تابستان و گاز در زمستان) در مقایسه با سیستم های تراکمی دارای کمپرسور بخار
- مصرف بهینه آب در مقایسه با کولرهای آبی
- تأمین رطوبت مورد نیاز یک ساختمان و همه ی ساکنین در گرمای خشک تابستان
- کمتر بودن هزینه های نگهداری و تأمین قطعات یدکی ایرواشرها به مراتب کمتر از سیستم هایی نظیر کولر گازی و سرد کننده ها می باشد.
- به خاطر یکی بودن دستگاه های گرمایشی و سرمایشی در یک دستگاه، دردسرهای اجرایی و هزینه های نگهداری دستگاه های متعدد مانند شوفاژ و فن کویل حذف می شود.
- حذف رایزرهای آب شوفاژ و لوله ها از کف و در نتیجه کاهش دردسرهای کف سازی ضخیم و کاهش بارهای مرده ساختمان
- استفاده از فضای مرده بالای سقف کاذب جهت توزیع هوا توسط کانال های هوادهی
- امکان نصب دستگاه ایرواشر بصورت متمرکز در فضاهای پرت ساختمان و سهولت دسترسی برای تعمیرات و نگهداری
- امکان کنترل حرارت و رطوبت و استفاده از هوای تازه بیرون در تابستان و زمستان
- استفاده از برق تک فاز به ویژه در سیستم های آپارتمانی
- هزینه اولیه مناسب و منطقی مخصوصا در فضاهای بزرگ.
معایب دستگاه ایرواشر :
- به طور کلی سرمایش ایرواشر های دارای کیفیت سرمایش کولر گازی، داکت اسپلیت یا دیگر خنک کننده ها نیست. به خصوص در ساعات گرم روز یا در روزهای خیلی گرم در شهرهای گرمسیر مانند اصفهان بازدهی سرمایش دستگاه کاهش می یابد.
- آب باعث به وجود آمدن دردسرهای زیادی در نگهداری دستگاه ها می باشد.
- برای کاربری هایی که گرمای نهان زیادی دارد مانند محل پخت و پز، اماکن پرتردد و هر جایی که بخار آب وجود داشته باشد، سرمایش ایرواشر با کیفیت عمل نمی کند.
- در مناطق مرطوب و شرجی نمی توان از این دستگاه ها انتظار سرمایش مناسب داشت.
در انتخاب ایرواشر علاوه بر حجم هوادهی باید به موارد زیر توجه نمود:
- میزان هوادهی، قدرت موتور و فشار استاتیکی مورد نیاز فن ایرواشر
- روبروزن یا بالا زن بودن دستگاه
- افقی و یا عمودی بودن ایرواشر مورد نیاز
- دارا بودن یا عدم وجود کویل گرمایشی و ظرفیت و سطح حرارتی (کویل گرمایشی)
- محل نصب، شرایط و چگونگی نصب ایرواشر در ساختمان
- محاسبات دقیق و اجرای اصولی سیستم کانال های توزیع هوای ایرواشرها
موارد فنی دیگر در ایرواشرها :
رطوبت زدایی:
رطوبت زدایی در ایرواشرها وقتی اتفاق می افتد که دمای آب اسپری شده کمتر از دمای مرطوب هوای ورودی باشد. هرچه آب اسپری شده سردتر باشد، رطوبت گیری آن بیشتر می شود و هوا خنک تر می گردد.
کنترل خوردگی در ایرواشر
کنترل خوردگی هر سیستم فلزی که با آب کار می کند کاری مهم است. دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و گازهای خورنده می توانند در اثر حل شدن در آب مشکلات جدی به وجود آورند.
جلوگیری از ورود پرز و بخار روغن در ایرواشرها:
روغن هایی که در بخار هوا وجود دارند، از کارکرد ماشین آلات در سرعت های بالا به وجود می آیند. ذرات روغن باعث اختلال در عملکرد سیستم می شوند. این اشکال می تواند توسط جدا کننده های روغن برطرف گردد. این مواد روغن را از لجن و کثافات آب گرفته و به روی آب می آورند و با سرریز از سیستم خارج می کنند. اگر روغن در سیستم باقی بماند سیستم به نقطه ای می رسد که مجبور به خاموش شدن می شود.
کنترل بو در ایرواشرها
ایرواشر هوا را به بیرون می دهد یعنی جایی که مردم در آنجا تنفس می کنند، به این دلیل هوا باید تمیز و عاری از هر گونه بو بوده و آلودگی باشد. ایرواشرها به سرعت لزج شده و بو می گیرند. برای رفع این مشکل از اکسیدکننده های با بوی کم مانند پراکسید هیدروژنو بروم استفاده می کنند، به طوری که این مواد را 2 بار در هفته به سیستم ایرواشر تزریق میکنند.
جمع بندی
سیستم های تبخیری مانند ایرواشر و زنت برای مناطق گرم و خشک مناسب می باشند. این سیستم ها بویژه برای ساختمان های بزرگ با سقف های بلند مانند سالن ها ، مساجد ، سوله ها و... نسبت به سیستم های تبرید تراکمی (کولر گازی و چیلرها) مقرون بصرفه می باشند. هزینه برق مصرفی این دستگاه ها کمتر از یک چهارم کولرهای گازی و چیلرهای تراکمی می باشد.